Betonul este unul dintre cele mai comune și versatile materiale de construcție din lume. Poate fi modelat în orice formă, si rezistă vreme indelungata . Dar betonul nu este doar practic, poate fi și frumos și artistic.

Cinci dintre cele mai impresionante construcții din beton din lume:

Statuia Hristos Mântuitorul, Brazilia, este una dintre cele mai recunoscute și emblematice statui din lume. Reprezintă pe Iisus Hristos cu brațele întinse, privind orașul Rio de Janeiro de pe vârful Muntelui Corcovado. Statuia este făcută din beton armat placat cu mozaic din mii de plăci triunghiulare. Este cea mai mare sculptură în stil Art Deco din lume, cu o înălțime de 30 de metri, o deschidere a brațelor de 28 de metri și o greutate de peste 1000 de tone. Statuia a fost terminată în 1931, după nouă ani de construcție. Statuia este un simbol al credinței și culturii și demonstrează calitatea sculpturală a betonului.

Statuie Hristos Brazilia beton

Opera din Sydney, Australia, una dintre cele mai renumite clădiri din lume, cu un design unic inspirat de scoicile marine. Clădirea cu 1000 de încăperi, este susținută de 580 de piloni de beton, scufundaţi până la 25 de metri în apa portului Sydney. Acoperişurile sunt construite din 2.194 de secţiuni de beton prefabricat și susţinute de 32 de coloane de beton.
Opera din Sydney a fost inclusă în 2005 pe lista patrimoniului naţional australian în baza Legii privind protecţia mediului şi conservarea biodiversităţii.

Burj Khalifa, Dubai, este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 de metri și 163 de etaje. Este una dintre cele mai impresionante structuri din beton din lume, cu un nucleu din beton armat care susține cadru său metalic și fațada de sticlă. Clădirea a fost terminată în 2010 după șase ani de construcție. Este un reper al inovației și ambiției care demonstrează rezistența și performanța betonului.

Burj Khalifa constructive beton

Barajul celor Trei Defilee, China, construit in 12 ani, este cea mai mare centrală hidroelectrică din lume. Este și una dintre cele mai mari structuri din beton din lume, cu o lungime de 2.335 metri și o înălțime de 185 metri. Barajul are ascensoare și ecluze pentru nave pentru a permite navigația vaselor de marfă. A fost destinat să asigure controlul inundațiilor, generarea de energie și aprovizionarea cu apă pentru milioane de oameni.

Panteon, Roma, este una dintre cele mai vechi și mai bine conservate structuri din beton din lume. A fost construit în anul 126 d.Hr. de împăratul Hadrian ca un templu dedicat tuturor zeilor Romei. Cea mai remarcabilă caracteristică a Pantheonului este cupola sa, care este încă cea mai mare cupolă din beton nesustinuta, din lume. Pantheonul este o capodoperă de inginerie și arhitectură care demonstrează durabilitatea și eleganța betonului.

Acestea sunt doar câteva exemple dintre cele mai impresionante constructii din beton din lume. Betonul poate fi folosit pentru a crea structuri uimitoare care inspiră admirație și respect în jurul lumii. Nu este doar un material pentru construirea drumurilor sau podurilor, este și un material pentru construirea viziunilor.

Daca ești interesat să achiziționezi obiecte decorative sau funcționale din beton pentru casa ta, vizitează colecția de produse.