Cunoscută ca fiind o distracție ce a rezistat de secole atât ca vocație, cât și ca ocupație, pictura rămâne astăzi unul dintre cele mai plăcute hobby-uri. Cu toate acestea, pictura, nu se limitează la a fi doar o activitate artistică, ci oferă și multe beneficii pentru sănătate.

Am reunit șase mari beneficii ale picturii ce promovează sănătatea mintală și îmbunătățesc calitatea generală a vieții.

Reduce stresul, anxietatea si depresia

Găsirea unei eliberări emoționale precum pictura, permite minții unei persoane să se relaxeze și să renunțe la toate problemele care contribuie la un nivel ridicat de stres.

Când oamenii creează ceva frumos prin pictură, ei stimulează mintea creativă în timp ce eliberează tensiunea mentală. Un nivel scăzut de stres duce la un stil de viață mai fericit și mai sănătos. De asemenea ajută la îmbunătățirea sănătății mintale generale.

Paintings in Hospitals este o organizație caritabilă din Marea Britanie. Este dedicată utilizării artei de clasă mondială pentru a inspira o sănătate mai bună pentru oameni. In urma studiilor s-a demonstrat că picturile din interiorul unui salon de spital sau participarea la ateliere de creație, pot influența pozitiv recuperarea unui pacient.

Dezvoltă creativitatea

Fie că pictura este abstractă sau realistă, minimalistă sau haotică, picturile sunt moduri de expresie artistică. Arta abstractă cere artistului să creeze piese netradiționale, în timp ce arta realistă să vină cu modalități de a face imaginea să prindă viață. Prin pictură se dezvăluie expresiile și motivațiile cele mai profunde.

Îmbunătățește abilitățile motorii fine

De la fundaluri ample la detalii fine, exersarea picturii îmbunătățește coordonarea ochi-mână și crește abilitățile motorii. Manipularea cu dibăcie a unei pensule crește mobilitatea mâinilor și a degetelor.

Îmbunătățește concentrare și memoria

Atenția asupra subiectului pictat sau asupra îmbunătățirii detaliilor, dezvoltă abilități esențiale de concentrare. Pictura îmbunătățește abilitățile de memorare prin vizualizare conceptuală și implementare.

Dezvoltă abilități de comunicare non-verbală

Pictura te inspiră să-ți comunici gândurile și sentimentele cele mai profunde – chiar și cele pe care s-ar putea să nu le poți exprima verbal. Se spune că o imagine valorează cât 1.000 de cuvinte. Indiferent dacă pictura reflectă evenimentele actuale sau întâmplări personale – capacitatea de a comunica la nivel nonverbal poate servi ca o eliberare sănătoasă a emoțiilor.

Crește stima de sine

În momentul în care învățăm să pictăm, deprindem o abilitate cu care ne putem mândri și un sentiment de stabilitate și încredere în noi. Mai mult, în momentul în care primim aprecieri, ne încurajează să ne exprimăm și mai mult emoțiile și gândurile.

Arta este o activitate excelentă de învățare timpurie. Contribuie la dezvoltarea personală a copiilor și îi ajută să-și exprime imaginația și emoțiile.

Noi încurajăm creativitatea lor prin Kiturile de pictură, ce le permite să dobândească unele dintre cele mai mari beneficii ale picturii, menționate mai sus, într-un mod distractiv.

Am conceput kiturile pentru a fi gata de utilizare direct din cutie. Tot ce ai nevoie este inclus: decorațiuni din beton, vopsele acrilice fără substanțe toxice, pensulă, hârtie pergament, plus o surpriză.

mari beneficii ale picturii

Descoperă toate kiturile de pictură dar și idei inedite de cadouri aici.