Decoristic

Magazin

TERMENI ȘI CONDIȚII

[vc_row full_width=”stretch_row_content” equal_height=”yes”][vc_column width=”1/4″ la_animation_duration=”1″ la_animation_delay=”0″ la_animation_iteration_count=”1″ css=”.vc_custom_1536952887536{background-image: url(https://airi.la-studioweb.com/wp-content/uploads/2018/09/faqs-bg1.jpg?id=585) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][la_divider height=”lg:50px;”][la_divider height=”lg:300px;”][/vc_column][vc_column width=”3/4″ la_animation_duration=”1″ la_animation_delay=”0″ la_animation_iteration_count=”1″ el_class=”column-wrapper–maxwidth–900″ css=”.vc_custom_1536953913260{padding-right: 8% !important;padding-left: 8% !important;}”][la_divider height=”lg:50px;”][vc_custom_heading source=”post_title”][la_divider height=”lg:50px;”][vc_tta_accordion style=”la-3″ active_section=”1″ collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Condiții Generale” tab_id=”1605682414992-c5dbf3e8-ea7d”][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Decoristic.ro este site-ul oficial al societății LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Ploiești, Intrarea Triaj, nr 6, bl 5, ap 2, jud. Prahova, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J29/1587/2020 și cod unic de înregistrare fiscală 43024631.

Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

In calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului Decoristic.ro, LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Decoristic.ro își desfășoară activitatea sub incidența legilor comerciale din România și respectă conținutul reglementărilor în vigoare cu privire la comerțul electronic:  Legea comerțului electronic – 365/2002, cu modificările și completările ulterioare, Legea 51/2003, cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță , Legea pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date – 677 / 2001, cu modificările și completările ulterioare. Ordonanță nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanță – Returnarea produselor Legislația românească în domeniu prevede: „consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 14 zile lucrătoare, fară penalități și fară invocarea vreunui motiv”.

Prezentul document stabilește termenii și condițiile de utilizare a acestui site și condițiile de achiziționare a produselor și serviciilor comercializate prin intermediul acestei platforme. Prin acceptarea Termenilor și a Condițiilor, sunteți, de asemenea, de acord cu Politica de retur, Politica de confidențialitate, precum și cu toate celelalte documente menționate în cuprinsul prezentului document. Dacă nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile prezente, vă rugăm să nu utilizați acest site web.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Definire termeni” style=”text_only” open=”true”]Cumpărător/Client – Persoană fizică sau juridică, care plasează o comandă în magazinul online decoristic.ro în calitate de consumator și este inscrisă în partea introductivă a facturii sub titlul Client.

Vânzător – LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL prin intermediul platformei decoristic.ro.

Produs –  bunurile materiale/obiectele oferite spre vânzare.

Comandă online – reprezintă solicitarea Cumpărătorului către Vânzător în vederea achiziționării de produse din site-ul www.decoristic.ro. Este documentul prin intermediul căruia Vanzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile iar Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora.

Contract – o comandă validă, confirmată de către Vanzător.

Utilizator – o persoană care intră pe site și nu cumpără bunurile și serviciile de pe acest site, ci doar îl vizitează.

Tranzacție – încasarea unei sume rezultată din vânzarea unui produs / serviciu de către decoristic.ro către CLIENT, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către decoristic.ro.

Contract la distanță – conform definiției cuprinse în O.G.34/2014, art.7, contractul la distanță este încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul; este COMANDA realizata pe site-ul www.decoristic.ro și confirmată de către Decoristic verbal (telefonic) sau electronic (email), fară a necesita o confirmare de primire din partea cumpărătorului. Comanda neconfirmată de către Decoristic nu are valoarea unui Contract.

Comandarea oricărui produs de pe site implică acceptarea prezentului DOCUMENT. Fiecare CLIENT își dă acordul prin bifarea căsuței „Sunt de acord cu ‘Termenii și Condițiile” înainte de confirmarea efectivă a comenzii. Tranzacțiile sunt conforme cu condițiile stipulate de art 9 din Legea comerțului electronic 365/2002. Confirmarea unei comenzi (prin click pe butonul „Plasează comanda”), are statut de semnătură electronică, în sensul art.4 pct.3 din Legea semnăturii electronice nr. 455/2001, având aceeași valoare cu o semnătură olografă.

Prezentul DOCUMENT are rol de contract între decoristic.ro și CLIENT și se aplică tuturor comenzilor realizate prin intermediul site-ului. Clientul se obligă să ia la cunoștință prezentele “Termeni și condiții” înainte de a realiza o COMANDĂ.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Drepturi de autor” tab_id=”1605682591967-f4fd6cfd-1d32″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Continutul site-ului Decoristic.ro este proprietatea LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL.

LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL garanteaza utilizatorului acces limitat pe site-ul Decoristic.ro, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

Bazele de date, programe, elemente de grafica, sunt proprietatea LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL, sau, dupa caz, a furnizorilor produselor oferite prin intermediul site-ului si este protejat de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

Copierea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime a site-ului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare privind protectia drepturilor de autor. In calitate de utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin acord cu cele mai sus mentionate.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Sesizări” style=”text_only” open=”true”]În cazul în care observați am adus atingere în vreun fel asupra drepturilor de autor, produsele recepționate sunt contrafăcute sau încalcă drepturi la marcă, rugăm ne comunicați acest lucru pe adresa de e-mail: team@decoristic.ro. LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL raspunde sesizării în maxim 2 zile lucrătoare.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Informații despre produsele oferite” tab_id=”1605690681140-afc9df22-2b5f”][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ. Pot diferi față de produsul vândut și pot arăta accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, nuanțele, formele sau alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor afișate în poze pot diferi în realitate față de cele ale produsului, în funcție de monitorul folosit, navigatorul de internet, sistemul de operare sau dispozitivul de pe care se accesează site-ul.

Înainte de a achiziționa un produs, Clientul are posibilitatea de a cere în scris informații de actualitate și exacte despre produs. Pozele și descrierile pot fi schimbate oricând, fară aviz prealabil.

Nicio informație obținută telefonic sau verbal sau în orice altă formă care nu poate fi dovedită ca autentică și ca provenind de la o persoană care reprezintă legal pe furnizor, nu va implica furnizorul sub aspectul vreunei răspunderi de orice fel.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Prețurile produselor” style=”text_only” open=”true”]Decoristic.ro  depune toate eforturile pentru ca prețurile indicate pe site să fie corecte. Cu toate acestea, este posibil să apară și erori. În cazul în care Decoristic.ro  descoperă o eroare legată de prețul unui Produs/Servicu comandat de către Cumpărător, acesta va fi informat cât mai curând posibil, despre eroarea produsă. În această situație, Cumpărătorul va avea opțiunea fie de a reconfirma Comanda la prețul corect, fie de a anula Comanda.

În cazul în care Cumpărătorul nu poate fi contactat, într-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat în timpul procesului de înregistrare cont, Vânzătorul vă considera Comanda anulată și Cumpărătorul va fi notificat despre aceasta prin e-mail.

În cazul în care Cumpărătorul decide anularea Comenzii, după ce a fost informat cu privire la prețurile corecte ale produselor, însă anterior acestui moment a achitat deja prețul produselor comandate, Vânzătorul va oferi rambursarea completă în cel mai scurt termen, nu mai mult de paisprezece (14) zile calendaristice de la anulare.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Securitatea datelor personale” tab_id=”1605683154264-24183d99-633d”][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, informațiile furnizate de dumneavoastră vor fi folosite de LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL exclusiv în scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comandă vor fi folosite numai pentru a trimite confirmarea comenzilor, promoții, buletinele informative periodice (doar în măsură în care sunteți de acord primiți acest gen de informații) facturare și pentru livrarea comenzilor etc.

Nu sunteți obligat furnizați datele personale, însă refuzul face imposibilă prelucrarea comenzii și derularea livrării produselor. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către echipa LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a adresa justiției. De asemenea, aveți dreptul opuneți prelucrării datelor personale și solicitați ștergerea datelor din baza noastră de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, puteți adresa către LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL cu o cerere scrisă, datată și semnata. LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL se obliga nu facă publice sau nu vândă bazele de date conținând informații referitoare la datele personale ale clienților sai. În cazul în care se pune problema utilizării datelor dumneavoastră în scopul realizării unor campanii, vi se cere acordul explicit.

LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL nu trimite mesaje nesolicitate clienților săi. Orice mesaj periodic trimis conține datele noastre de identificare, precum și o procedura validă de renunțare la subscriere.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Politica de confidențialitate” style=”text_only” open=”true”] invităm accesați, de asemenea, pagina Politica de confidențialitate care se aplică, vizitei dumneavoastră pe pagina noastră web.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Garanție și instrucțiuni de folosire” tab_id=”1605691631925-429b3f1c-3865″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Condițiile de garanție sunt în conformitate cu Legea 449/2003 și O.G. 21/1992.

Garanția se aplică pentru produsele utilizate conform destinației acestora, care nu au defecte externe aparente și sunt însoțite de factura emisă de SC LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL.

Produsele comercializate de LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL nu sunt contrafăcute.

LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL garantează integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului, până în momentul livrării.

Toate produsele comercializate pe site-ul Decoristic.ro beneficiază de garanția legală de conformitate, care este de 6 luni. Perioada de garanție începe cu data preluării produsului.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Specificații și recomandări în utilizarea și întreținerea produselor” style=”text_only” open=”true”]Obiectele de uz casnic din beton sunt proiectate și realizate manual.

 • Petele ușoare sau fisurile și bulele de suprafață sunt caracteristice betonului, rezultând o textură și un caracter unic pentru fiecare piesă, din acest motiv vor arăta ușor diferite de cele din imagini. Acest fapt nu reprezintă un defect.
 • Imperfecțiunile de suprafață fac parte din natura organică a betoanelor. Variațiile în design și finisaj fac ca fiecare piesă să fie unică.
 • Obiectele din beton sunt puternice și durabile, dar ar trebui tratate ca ceramice, deoarece se pot sparge sau fisura dacă sunt scăpate sau lovite pe o suprafață dură.

În timp ce betonul este un mediu perfect pentru plantarea plantelor, există câteva linii directoare care trebuie respectate pentru a asigura menținerea integrității structurale a ghivecelor:

 • Rădăcinile plantelor provoacă distrugerea chiar și a celor mai dure materiale – cum ar fi betonul. Greutatea, presiunea solului și udarea pot provoca daune și fisuri, astfel încât, din aceste motive, vânzătorul solicita că plantele să fie conținute în ghivece de plastic și plasate cu totul în ghiveciul de beton.
 • Nu se va sprijini produsul pe marginea altui obiect, nu se va susține într-un mod neobișnuit (înclinat) sau nu se va lasă din mâini rapid sau neașteptat.
 • Deși betonul este un material rezistent, nu se recomandă utilizarea produselor de curățare abrazive și nici utilizarea aerului sau a apei sub presiune, deoarece ar putea fractura, detașa sau eroda neuniform suprafața. Se recomandă folosirea unui material textil moale pentru curățare.
 • Nu se vor lasă produsele în ambalajul lor pentru o lungă perioadă de timp, deoarece produsele utilizate pentru ambalare tind să lase urme atunci când sunt în contact pentru perioade de timp neobișnuit de lungi.
 • Produsele sunt indicate pentru utilizare în spații interioare, fără expunere la variații mari de temperatură, care nu primesc lumina directă a soarelui sau umiditate permanentă.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Condiții pentru acordarea garanției” style=”text_only” open=”true”]Garanția se acordă doar în situația în care caracteristicile produsului nu corespund cu specificațiile sau atunci când se descoperă defecte de fabricație. Condițiile de garanție sunt în conformitate cu Legea 449/2003 și OG 21/1992. Nu se poate invoca garanția în situația utilizării improprii sau incorecte a produselor.

Pentru a beneficia de garanția produsului, acesta trebuie să fie însoțit de Factură și de Certificatul de Garanție. Vânzătorul își  rezervă dreptul de a refuza să acorde service în garanţie dacă nu se pot prezenta documentele de mai sus sau dacă informaţiile conţinute în acestea sunt incomplete. Pierderea certificatului de garanție sau a facturii duce la pierderea garanției. Nu se eliberează duplicate pentru certificatul de garanție.

Garanția produselor noastre handmade este de 6 luni împotriva defectelor de fabricație.

Termenul de garanție decurge de la data emiterii facturii. Cumpărătorului i se garantează că în cazul defectării în condiții normale de utilizare, pe durata perioadei de garanție, produsul va fi reparat gratuit sau va fi înlocuit cu un articol identic. Perioada de garanție se prelungește cu intervalul în care produsele s-au aflat în service.

Vânzătorul va evalua dacă produsul intră sau nu sub incidența garanției. Pentru produsele ce intră sub incidența garanției, acesta se obligă să înlocuiască produsul defect cu un produs nou, identic și să îl livreze clientului prin curier, pe cheltuiala vânzătorului, în cel mai scurt timp posibil.

În cazul imposibilității înlocuirii produsului defect, se va înapoia contravaloarea sumei achitate pentru produs în momentul cumpărării.

Produsele sunt verificate înainte de livrare din punct de vedere al calității și conformității. Garanția se acorda doar pentru defecte de fabricație conform legii și nu pentru cele rezultate din acțiuni incorecte pentru acest tip de produse, care le pot deteriora. Nu se acordă garanție în următoarele situații:

 • manevrarea sau depozitarea în mod necorespunzător a produsului
 • utilizarea în alte scopuri decât în cele pentru care au fost proiectate
 • au suferit imersii de lichide sau au intrat în contact cu substanțe a căror folosire nu necesare în procesul de întreținere
 • nu au fost respectate Specificațiile și recomandările în utilizarea și întreținerea produselor.

[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Obligațiile de înregistrare ale utilizatorului” tab_id=”1605692455714-3978340e-e528″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]În vederea utilizării serviciului, sunteți de acord furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Plasarea unei comenzi” tab_id=”1605692627619-7367e943-52f2″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Pentru a plasa o comandă online, Cumpărătorul trebuie să urmeze următorii pași:

 1. vizitează site-ul și adaugă produsele dorite în coșul de cumpărături;
 2. în pagina de check-out (după vizualizarea coșului de cumpărături), este necesar crearea unui cont, la care ulterior va avea acces cu user și parolă; pentru parcurgerea cu succes a procesului de comandă Cumpărătorul își asumă că toate datele de contact furnizate de acesta în procesul de înregistrare sunt complete și corecte;
 3. exprimarea sau nu, de către client, a consimțământului asupra termenilor și condițiilor site-ului; lipsa consimțământului echivalează cu refuzul clientului de a încheia un contract de vânzare-cumpărare, comanda neputând fi finalizată.
 4. plata se face online cu card de credit/debit. Este necesar să se completeze un formular cu informațiile despre card în pagina securizată a procesatorului de plăți Netopia MobilPay. Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor online același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. „3-D Secure” asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul clientului nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăti, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

După finalizarea tranzacției, veți fi redirecționat către Decoristic.ro.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Informarea Cumpărătorului” style=”text_only” open=”true”]Vânzătorul va informa Cumpărătorul, prin mesaje distincte, înregistrarea contului, confirmarea comenzii, respectiv trimiterea comenzii către Curier. Cumpărătorul va primi un e-mail cu detaliile produselor comandate, costul total al Comenzii online, inclusiv costurile de livrare și un număr de identificare a Comenzii. Acest email reprezintă faptul că această comandă a fost recepționată de Decoristic.ro , dar nu are caracter obligatoriu de contract. Decoristic.ro  va depune toate eforturile pentru livrarea tuturor produselor comandate de către Cumpărător, dar își rezervă dreptul, fără a prezenta motivele aferente, să refuze o Comandă online. În cazul în care Comanda online este refuzată de Decoristic.ro , Cumpărătorul va fi anunțat în cel mai scurt timp.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Anularea Comenzii” style=”text_only” open=”true”]Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comanda plasată de Cumpărător, în oricare din următoarele cazuri:

 • Dacă plata nu a fost acceptată de procesatorul de plăți;
 • Cardul/tranzacția nu este acceptată de către banca emitentă;
 • Plata efectuată prin transfer bancar/internet banking, nu a fost efectuată în timp;
 • datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe site sunt incomplete și/sau incorecte
 • Nu a fost posibilă livrarea prin curier (de exemplu clientul nu poate fi găsit de curier telefonic și/sau fizic, la adresa indicată pentru livrarea bunurilor cumpărate, etc.);
 • Corectitudinea prețurilor pe site – vezi punctul 2.1

În cazul anulării comenzii, niciuna din părțile implicate nu va pretinde/solicita daune.

 

Odată înregistrată, Comanda online nu mai poate fi modificată. Cumpărătorul poate face retur la produsele din comandă, sau poate anula întreaga comandă cu un email trimis către team@Decoristic.ro , în maxim 24 ore după plasarea comenzii.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Plata și livrarea produselor” tab_id=”1605693344807-18c4d219-5a09″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Acest magazin online este destinat exclusiv livrării de produse către clienți persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, numai la adrese de pe teritoriul României. În momentul livrării, o persoana cu vârstă de minim 18 ani, reprezentând persoana fizica sau juridică, va semna pentru toate produsele expediate.

Orice comandă va fi livrată în limita stocului disponibil, cu condiția ca aceasta fi fost confirmată de către LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL. Termenul de livrare a produselor – în aproximativ 3-5 zile lucrătoare din momentul confirmării comenzii de către Decoristic.ro, prin rețeaua de distribuție Fan Courier. În anumite cazuri cum sunt cele de forță majoră (calamități, dezastre naturale, drumuri impracticabile, accidente, etc.) sau în funcție de disponibilitatea produselor, timpul de livrare se poate prelungi cu acordul clientului.

Costul de transport este calculat în funcție de adresa de destinație specificată în comandă. Estimarea costului de livrare Fancourier se poate realiza în pagina de comandă prin completarea adresei de destinație. Pentru anumite localității firma de curierat poate percepe o extra taxă stabilită în funcție de kilometrii suplimentari parcurși.

Produsele vor fi livrate cu condiția acestea fie achitate în avans (cu card, online), costul transportului fiind în sarcina dumneavoastră.

Plata produselor comandate prin LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL se poate face doar în avans online, cu cardul bancar. Procesarea datelor de pe cardul dumneavoastră se face prin intermediul NETOPIA mobilPay , iar LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL nu solicita și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul pe care îl dețineți.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Retragerea din contract” tab_id=”1605693891837-e2f06bbf-b995″][vc_toggle title=”Retragerea Vânzătorului” style=”text_only” open=”true”]În ciuda faptului că Vânzătorul este foarte atent în ceea ce privește piața produselor oferite, se poate întâmpla, în mod excepțional, ca Vânzătorul să nu poată livra produsele comandate în condițiile convenite prin Contract. În aceste situații, Vânzătorul își rezervă dreptul de a se retrage din Contract.

Vânzătorul are dreptul de a se retrage dacă produsele au fost, din greșeală, ofertate la un preț greșit, iar Cumpărătorul nu acceptă modificările corespunzătoare aduse Contractului, adică o majorare a prețurilor bunurilor sau a majorare a prețurilor de livrare.

Vânzătorul are dreptul de a se retrage din Contract în orice moment înainte de livrarea produselor către Cumpărător.

Vânzătorul este obligat să comunice imediat Cumpărătorului retragerea să din Contract la adresa de e-mail pusă la dispoziție de Cumpărător prin Comandă. Vânzătorul este, în continuare, obligat să returneze Cumpărătorului prețul tranzacției achitat pentru produse.

Prin prezenții Termeni și Condițîi, Cumpărătorul a luat la cunoștință și este de acord că Vânzătorul are dreptul să se retragă din Contractul încheiat cu un Cumpărător care, pe parcursul altor relații contractuale cu Vânzătorul, și-a încălcat deja material obligațiile care îi reveneau (refuzul repetat de preluare a Comenzii). Încălcarea materială a oricăror acorduri anterioare cu Vânzătorul este considerată o încălcare semnificativă în sensul Art. 1551 alin. 1 din Codul Civil și Vânzătorul are dreptul de a se retrage din Contract ca urmare a unei astfel de încălcări.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Retragerea Cumpărătorului” style=”text_only” open=”true”]Cumpărătorul are dreptul, în conformitate cu art. 9 alin. 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.34/2014, de a se retrage din Contract fără a invoca un motiv și fără aplicarea de penalizări, în termen de 14 zile calendaristice de la recepția produselor, adică să returneze produsul fără a justifica decizia. Cumpărătorul va informa Vânzătorul cu privire la retragere prin transmiterea unei notificări la adresa team@Decoristic.ro , indicând numărul Comenzii, data achiziției, contul IBAN pentru returnarea plății și numele titularului cont bancar.

Pentru a adera la termenul limită de 14 zile calendaristice, este suficientă transmiterea notificării de retragere către Vânzător în acest termen. În cazul în care Cumpărătorul se retrage din Contract, Contractul este anulat.

Cumpărătorul va suporta costul direct al returnării produselor, acesta este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor.

Cumpărătorul ia la cunoștință prin prezenții Termeni și Condiții, în conformitate cu art. 16 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.34/2014, că nu se poate retrage din Contract în cazul în care: produsele livrate au fost confecționate după specificațiile Cumpărătorului sau sunt personalizate sau Cumpărătorul a îndepărtat sigiliul de protecție.

În cazul în care Cumpărătorul își exercită dreptul de retragere, Cumpărătorul va transmite imediat Vânzătorului, în termenul legal de retragere de 14 zile, produsele care vor include toate componentele și accesoriile.

În cazul retragerii Cumpărătorului din Contract, Vânzătorul este obligat, fără întârzieri inutile și în termen de maximum 14 zile lucrătoare de la data la care este informat de decizia de retragere, să returneze Cumpărătorului prețul tranzacției achitat pentru produse, urmând același canal prin care a fost achitat prețul tranzacției.

În cazul în care Cumpărătorul se retrage din Contract, Vânzătorul va amâna rambursarea prețului tranzacției până la data recepționării produselor ce au făcut obiectul achiziției sau la momentul primirii unei dovezi din partea Cumpărătorului conform căreia acesta a expediat produsele către Vânzător.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Returnarea produselor achiziționate la distanță” tab_id=”1605694053590-e3fd0231-f492″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Conform OUG 34/2014 – privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Cumpărătorul are dreptul de a returna produsul, dacă acesta nu este corespunzător cerințelor din punct de vedere calitativ, prin trimiterea unui email pe adresa team@Decoristic.ro , în termen de maxim 14 zile calendaristice de la data primirii coletului.

 • Produsele pentru returnat în mod obligatoriu trebuie să nu prezinte urme de uzură sau/și defecte provocate de Cumpărător și în măsura în care este posibil acestea să fie împachetate în ambalajul lor inițial.
 • Cumpărătorul va trimite o înștiințare cu decizia de a returna produsele pe adresa de email team@Decoristic.ro . Cumpărătorul solicita un curier pentru a veni să ridice produsele de la domiciliul său. Produsul returnat trebuie să fie însoțit de factură și de certificatul de garanție în original emise de Decoristic.
 • Decoristic va evalua conformitatea produselor primite prin curier. Nu se acceptă produse ce au fost deteriorate.
 • Vânzătorul returnează contravaloarea (mai puțin taxele de livrare) în termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor, doar prin transfer bancar în contul bancar pe care îl furnizați, doar dacă produsele sunt conforme .
 • Vânzătorul își rezervă dreptul de a decide acceptarea returului,  sau de a opri un procent din valoarea produsului. Suma respectivă va fi comunicată Cumpărătorului, imediat după evaluarea prejudiciilor aduse, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la recepționarea lor;
 • Plata transportului pentru returul produselor va fi în sarcina Cumpărătorului. Valoarea serviciilor deja prestate nu se returnează (transportul deja efectuat către Cumpărător). Coletele care vor fi trimise cu plata ramburs nu vor fi acceptate.

[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Conciliere” tab_id=”1605694642106-5b538100-76fb”][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]În cazul în care aveți o nemulțumire în legătură cu produsele sau serviciile oferite de LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL, rugăm ne adresați un e-mail pe adresa: team@Decoristic.ro.

Vânzătorul va informa Cumpărătorul cu privire la rezultatul procedurii reclamației, prin mijloace electronice, la adresa de e-mail comunicată de către Cumpărător.

Orice conflict apărut intre clienți și companie se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă, prin înțelegere între cele două părțiÎn cazul în care conflictul nu s-a soluționat pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române, conform legislației în vigoare.

[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Drepturile şi obligaţiile părţilor contractante” tab_id=”1605694649365-efe7a878-d6d1″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Vânzătorul are obligația de a livra Cumpărătorului produsele comandate la prețul de achiziție convenit și Cumpărătorul are obligația de a achita prețul tranzacției și de a primi produsele.

În cazul în care Cumpărătorul încalcă Contractul sau Termenii și Condițiile, Vânzătorul își rezervă dreptul de a se retrage din Contract. Cumpărătorul este, în acest caz, obligat să returneze Vânzătorului orice costuri suportate în legătură cu Comanda, inclusiv, dar fără a se limita la, costurile de livrare, în cazul în care Cumpărătorul nu primește produsele.

Cumpărătorul este obligat să furnizeze în Comandă informații adevărate și corecte. Vânzătorul va considera toate datele puse la dispoziție de Cumpărător, care sunt necesare încheierii Contractului, ca fiind adevărate și corecte.

Vânzătorul nu are nici o obligație față de Cumpărător în legătură cu orice Cod de Conduită în sensul Art. 8 alin. 1 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic.

Vânzătorul deține un Certificat de Înregistrare la Registrul Comerțului București și obiectul de activitate al acestuia include vânzarea bunurilor. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal este organismul de supervizare a protecției datelor personale. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este, potrivit legii, organismul de supervizare în ceea ce privește, printre altele, respectarea Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, cu modificările ulterioare.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza o comanda în orice moment al procedurii de comandă.Vezi punctul 4.3

Prin prezentul document, Cumpărătorul își asumă riscul privind modificarea circumstanțelor în accepțiunea Art. 1271, alin. 3 lit. C din Codul Civil.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Forța majoră” tab_id=”1605694460243-3694c5c6-4f39″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majora. Forță majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului parților și care nu poate fi evitat.

Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părti încetarea de plin drept a Contractului fară ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Limite de responsabilitate” tab_id=”1605694880951-0825c03a-b650″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Ca urmare a legislației în vigoare, vânzătorul nu are nici o responsabilitate în ceea ce privește:

 • Intârzierile la livrare datorate curierului sau din alte motive.
 • Deteriorările, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului până la destinatar, care cad în sarcina transportatorului.
 • Informațiile eronate furnizate de cumpărător. Acesta are posibilitatea corectării oricând a datelor personale din contul creat pe site, înainte de finalizarea comenzii.
 • Culorile și materialele prezentate pe site pot diferi de piesele reale, culorile pot varia de la un monitor la altul, astfel încât vânzătorul nu este responsabil pentru aceste diferențe între produse.
 • Posibilitatea de a contacta viruși prin accesarea acestui magazin sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promoțional.
 • Neplăcerile create de întreruperea accesului pe site datorate furnizorului de servicii internet (ISP).
 • Orice situație care poate apărea din cauza unor erori de software sau defecțiuni tehnice apărute la server.
 • conținutul sau natura site-urilor prin link-urile cărora un client ajunge pe site.
 • Pentru produsele personalizare/pe comandă, timpul de execuție este aproximativ, astfel încât Vânzătorul este separat de o posibilă întârziere în producția sau livrarea acestora. Acest lucru nu este un motiv pentru anularea comenzii, de asemenea, o întârziere în producerea sau livrarea produselor nu va fi considerată ca o încălcare de către companie.

[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Politică cookies” tab_id=”1605695849064-7e6255b8-e988″][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Acest site utilizează cookies – fișiere text de mici dimensiuni stocate pe calculator. Aceste fișiere sunt folosite pentru a oferi o experiență îmbunatățită utilizatorilor. În general, cookie-urile rețin informații despre coșul de cumpărături, chei de identificare a utilizatorilor care aleg să rămână autentificați pe un site, și oferă informații anonime cu privire la activității pe site, altor aplicații precum GoogleAnalytics. Însă, dacă preferați să dezactivați cookie-urile, cel mai eficient mod este să le dezactivați din browser. Consultați secțiunea Help (Ajutor) a browserului dumneavoastră pentru a afla cum să faceți asta sau navigați la website-ul Despre Cookies  pentru un ghid complet pentru fiecare browser modern.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Politica de utilizare cookie-uri și tehnologii similare” style=”text_only” open=”true”]Această politică se referă la cookie-urile și la tehnologiile similare folosite, după caz, pe site-ul operat de Living House Consult & Deco SRL cu sediul social în Intrarea Triaj, nr.6, bl 5, ap 2, Ploiești, pe site-ul www.Decoristic.ro.

 

Cookie-urile sunt folosite pentru următoarele scopuri:

 • de funcționare a site-ului,
 • de analiză a comportamentului vizitatorilor site-ului,
 • pentru publicitate.

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către terminalul utilizatorului către un server al editurii Decoristic sau către un server al unei terțe părți.[/vc_toggle][vc_toggle title=”La ce sunt folosite cookie-urile?” style=”text_only” open=”true”]Aceste fișiere fac posibilă în principal recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului.

Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile platformei Decoristic pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre de internet, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, fără a permite identificarea personală a utilizatorului.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Ce cookie-uri folosim?” style=”text_only” open=”true”]Folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației. Cookie-urile fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă determinată de parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?” style=”text_only” open=”true”]O vizită pe acest site poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:

 • cookie-uri strict necesare pentru funcționarea site-ului
 • cookie-uri de analiză
 • cookie-uri pentru publicitate

Cookie-urile și/sau tehnologiile similare strict necesare sunt esențiale pentru buna funcționare a site-ului, fiind setate pe dispozitivul dumneavoastră la accesarea site-ului sau în urma acțiunilor efectuate în site, după caz. Puteți seta browser-ul dumneavoastră pentru a bloca cookie-urile, însă în acest caz anumite secțiuni ale site-ului nu vor funcționa corect.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Conțin cookie-urile sau tehnologiile similare date personale?” style=”text_only” open=”true”]Cookie-urile sau tehnologiile similare în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în multe cazuri, nici nu identifică personal utilizatorii de internet. Există însă situații când datele personale pot fi colectate prin utilizarea cookie-urilor pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator sau pentru a oferi utilizatorului o experiență mai adaptată preferințelor sale. Astfel de date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Blocare cookie-uri” style=”text_only” open=”true”]În cazul în care doriți să blocați cookie-urile, unele funcționalități ale site ului vor fi oprite, iar acest lucru poate genera anumite disfuncționalități sau erori în folosirea site-ului nostru. De exemplu, blocarea cookie-urilor vă poate împiedica să:

 • cumpărați online
 • vă autentificați în contul dumneavoastră

În cazul în care ești de acord cu aceste limitări și dorești să blochezi cookie-urile, urmează instrucțiunile de mai jos:

Cele mai multe browsere sunt setate implicit să accepte cookie-uri, dar aveți posibilitatea să modificați setările pentru a bloca unele sau toate cookie-urile.

Alege browser-ul tău din lista de mai jos pentru a afișa instrucțiunile pe care trebuie să le parcurgeți după deschiderea browser-ului.

Link-urile de mai sus nu aparțîn platformei Decoristic și astfel nu se face responsabilă de conținutul acestora.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Administrarea preferințelor cu privire la plasarea de cookie-uri” style=”text_only” open=”true”]În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor și/sau a tehnologiilor similare pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când cookie-uri sunt trimise către terminalul său.

Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale website-ului.[/vc_toggle][vc_toggle title=”De ce sunt cookie-urile și/sau tehnologiile similare importante pentru Internet?” style=”text_only” open=”true”]Cookie-urile și/sau tehnologiile similare reprezintă un punct central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri sau părți ale site-urilor imposibil de folosit.

Dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi, cu respectarea legislației, publicitate online – ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs., evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.
 • Oferte adaptate intereselor utilizatorilor
 • Reținerea parolelor
 • Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcțîi de safe search).
 • Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator.
 • Măsurarea, optimizarea și adaptarea caracteristicilor de analiză – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc.). Website-urile derulează aceste analize privitoare la utilizarea lor pentru a-și îmbunătăți serviciile în beneficiul utilizatorilor.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Securitate și aspecte legate de confidențialitate” style=”text_only” open=”true”]În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite niveluri de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

 • Particularizarea setărilor browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru dumneavoastră al securitățîi utilizării cookie-urilor.
 • Dacă sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta, dacă doriți, termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și a datelor personale de acces.

•           Dacă împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închideți browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii de navigare.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Linkuri și informații suplimentare utile” style=”text_only” open=”true”]Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele linkuri:

 • Microsoft Cookies guide

https://support.microsoft.com/ro-ro/help/260971/description-of-cookies

 • All About Cookies

https://support.microsoft.com/ro-ro/help/260971/description-of-cookies

[/vc_toggle][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Alți Termeni” tab_id=”1605693720802-c368db36-e0ce”][vc_toggle title=”” style=”text_only” open=”true”]Acești termeni și condiții reprezintă întregul acord dintre dumneavoastră și LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL pentru utilizarea acestui site.

LIVING HOUSE CONSULT & DECO SRL verifică periodic exactitatea informațiilor de pe site, dar nu oferă nicio garanție, expresă sau implicită, statutară sau de altă natura, privind conținutul și disponibilitatea site-ului.

În cazul unei erori umane prin care prețul unui produs a fost introdus greșit în magazinul nostru online, nu suntem obligați furnizam respectivul produs la prețul greșit și vom comunica acest lucru înainte de a livra comanda. În aceasta situație, vom transmite noul preț al produsului, iar dumneavoastră veți decide daca doriți sau nu achiziționați produsul la prețul corect.

Fotografiile produselor afișate pe site au caracter informativ și acestea pot conține accesorii neincluse în pachete, iar prețul sau unele specificații pot fi modificate de către producător fară preaviz sau pot exista erori de operare.[/vc_toggle][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][la_divider height=”lg:50px;”][/vc_column][/vc_row]